Setmanari d'informació local - 138 anys

La solidaritat amb Valtonyc omple de poesia, gloses i rap el claustre del Ramon Llull

9382

Tot i la polèmica que ha suscitat aquests dies, l'acte de suport al raper mallorquí Josep Valtonyc s'ha celebrat aquest dijous a la UIB i «ha estat tot un èxit», segons han assegurat els estudiants que hi han participat. Més de 200 persones, entre estudiants, professorat i d'altres que hi han acudit aposta, han assistit a l'acte organitzat per la Plataforma de suport a Valtonyc, juntament amb altres sindicats d'estudiants.

La trobada s'ha desenvolupat en torn a la llibertat d'expressió i, en conseqüència, s'ha demanat l'absolució de Valtonyc, condemant a tres anys i mig de presó per l'Audiència Nacional espanyola. Amb el micròfon obert a la participació, el claustre de l'edifici Ramon Llull s'ha omplit aquest dijous migdia de poesia, gloses i rap. Artistes i cantants com Mateu Xurí i Maribel Servera, el cantautor Tomeu Quetgles o el grup de rap català, Resiliència també hi han participat per dedicar algunes de les seves cançons a la llibertat d'expressió.

Sota la pancarta amb el lema de Montserrat Roig: 'Les paraules no es poden tancar dins una gàbia. Volen soles', el professor de Magisteri, Antoni Artigues; ha declarat que el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet hauria d'haver participat en l'acte en defensa de la llibertat d'expressió». Per la seva banda, Tomeu Crespí, membre de l'organització ha estat l'encarregat de la lectura del manifest en suport al raper mallorquí, Josep Valtonyc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.