Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB lamenta la «brutal» desigualtat de la nostra societat i alerta sobre les amenaces per part de la «màfia» policial

9376
Policia Local de Palma.

Esquerra Unida de les Balears, arran de l'informe presentat per Unicef sobre la pobresa infantil, ha lamentat la «brutal» desigualtat de la nostra societat on conviu «la pobresa infantil amb l'opulència i l'ostentació».

La formació ha assenyalat que la xifra de menors en situació de pobresa indica que el percentatge de llars en els quals les dificultats econòmiques impedeixen cobrir totes les necessitats bàsiques, «també és molt elevat i afecta persones de totes les edats». Per això, EUIB ha defensat que s'ha d'augmentar la protecció de la família i de la infància i millorar els mecanismes per detectar i corregir els casos de manques que afecten la població infantil i a les seves famílies. En aquest sentit, han assegurat que és necessari un major esforç polític i econòmic per part de les institucions, «però també és necessari combatre les causes profundes de les grans desigualtats que han portat a aquesta situació».

D'altra banda, des d'EUIB han denunciat que fa uns dies un policia local que col·labora amb la justícia fou amenaçat amb un revòlver, després que el fiscal Subirán fos amenaçat de mort per dos individus en plena via pública, el jutge del cas també ha rebut diversos tipus d'amenaces, «els testimonis protegits i totes les persones que col·laboren amb la justícia viuen intimidacions contínues o amenaces directes», han lamentat.

«El cas de la màfia policial de Palma és d'una gravetat extrema i els implicats no estan disposats a acceptar que les investigacions puguin arribar a aclarir tots els fets delictius, amb les conseqüències penals que se'n derivi d'ells», han assenyalat des de la formació. Igualment han recalcat que «el perill per a aquestes persones és evident, ja que estam parlant d'una banda organitzada amb comportaments mafiosos, que està en possessió d'armes de foc». Per aquest motiu, Juanjo Martínez, coordinador d'EUIB, exigeix que es doti de protecció policial al jutge, al fiscal i als testimonis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.