Setmanari d'informació local - 138 anys

Fina Santiago explicarà les polítiques de serveis socials al pròxim 'Dilluns de l'Obra'

9368

La consellera de Benestar Social i Cooperació, Fina Santiago, visitarà Manacor per participar en el pròxim Dilluns de l’Obra, el cicle de conferències de temàtiques i participants diferents que organitza setmanalment la delegació manacorina de l’OCB. L’esdeveniment tendrà lloc dia 10 de març, a les 20.00 h, a la seu de l’entitat (carrer de Jaume II, 15 B).

Sota el títol Els serveis socials dins la societat moderna, la conferenciant ens farà una xerrada sobre les necessitats dels ajuts socials públics en un sistema capitalista i del compromís de les institucions amb els ciutadans més vulnerables. En aquest sentit, la consellera plantejarà el desenvolupament de la Llei de serveis socials com a eix d’actuació d’altres accions, mesures i normatives que tenen per objectiu treballar per situar els serveis socials al nivell de l’educació i la sanitat. A continuació, explicarà quines són les polítiques que duu a terme el seu departament en matèria de lluita contra la pobresa i les desigualtats que s’han disparat arran de la crisi de l’any 2008 i que, malgrat l’evolució favorable de la macroeconomia, no sembla que s’hagin estabilitzat. Un bon exemple d’això són la Renda Social o el Fons d’Emergència Social, destinat aquest darrer a cobrir les necessitats immediates detectades per les escoles, com és el cas del servei de menjador, el material escoltar, etc. Es referirà, també, al desenvolupament de l’anomenada Llei de dependència i a les polítiques de col·laboració amb col·lectius que, com Aproscom, Estel de Llevant o Amadip, treballen per millorar les condicions personals, socials i laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual o diversitat funcional.

Fina Santiago Rodríguez és llicenciada en psicologia per la Universitat de les Illes Balears i diplomada en treball social. El seu camp professional s'ha desenvolupat en l'àmbit de la protecció de la infància i atenció a la dependència, gent gran i persones amb discapacitat.

Va ser directora de l'Institut Balears d'Afers Socials durant el Govern de 1999 a 2003. Durant aquesta etapa, es varen posar en marxa importants projectes com la targeta bàsica o el programa «A ca vostra», arran del qual la Comunitat autònoma de les Illes Balears es va convertir en la primera de tot l'Estat a atorgar un ajut econòmic mensual a les persones que tenien cura dels seus majors.

Va iniciar la seva activitat política el 1987 quan entrà a militar a Esquerra Unida de les Illes Balears, partit del qual va formar part fins l'any 2010. A mitjans d'aquell any abandonà el partit amb el sector crític per crear un nou projecte polític, Iniciativa d'Esquerres. Aquest nou partit es fusionà al cap de poc amb Els Verds de Mallorca per crear Iniciativa-Verds i que al seu torn acabaria integrant-se, juntament amb el PSM, en la coalició MÉS per Mallorca, de la qual Santiago fou elegida coportaveu. El 2 de juliol de 2015 va ser nomenada consellera de Serveis Socials i Cooperació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.