Setmanari d'informació local - 138 anys

Eivissa acollirà les II Jornades de Cultura Popular de les Illes Balears

9358

Eivissa acollirà en el 2017 les II Jornades de Cultura Popular de les Illes Balears, que organitza la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, segons ha acordat aquest dimecres el Consell Assessor de Cultura Popular. Les jornades se celebraran en el mes de novembre a la ciutat d'Eivissa i la temàtica escollida és la recerca sobre patrimoni immaterial, tot el que s'ha avançat en aquest àmbit durant els últims anys i les perspectives de futur. Així s'ha decidit a la reunió celebrada aquest matí a la seu del Consell d'Eivissa, a la qual hi han assistit el conseller insular d'Educació, Cultura, Patrimoni, Esports i Joventut, David Ribas, el president del Consell Assessor de Cultura Popular de les Illes Balears, Andreu Ramis Puig-gros i la resta de membres que el componen.

Les primeres Jornades de Cultura Popular es varen celebrar l'any passat a Palma i varen néixer amb l'objectiu de promoure l'estudi i la reflexió sobre aquesta realitat i fer balanç de tot el que en matèria de cultura popular i tradicional s'ha fet a les Illes els darrers quinze anys, des de l'aprovació de la Llei 1/2002, de cultura popular i tradicional de les Illes Balears.

A la reunió també s'ha fet efectiu el nomenament del nou vicepresident, que cada any correspon al representant d'una illa diferent. Des d'aquest dimecres, el vicepresident és Jaume Escandell, de Formentera.

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears és l'òrgan consultiu de les administracions públiques de les Illes Balears en les matèries que regula la Llei 1/2002, de 19 de març, de cultura popular i tradicional. Entre altres funcions, el Consell Assessor emet informes en els procediments de declaració de festes d'interès cultural i de declaració d'interès cultural de les associacions i les fundacions, i proposa les accions que considera convenients per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.