Setmanari d'informació local - 138 anys

La cultura catalana «al complet» exhibeix la seva unitat a la Fira del Llibre de Bolonya

9352
La cultura catalana «al complet» exhibeix la seva unitat a la Fira del Llibre de Bolonya.

‘Sharing a Future: Books in Catalan’ és el lema del programa d’activitats que ha organitzat l’Institut Ramon Llull amb motiu de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que s’inaugurà aquest passat dimarts i que estarà oberta fins el pròxim dijous. Cal destacar que per primera vegada, la prestigiosa fira internacional, té per convidada d’honor «una cultura sense un estat» en paraules de president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per referir-se als convidats Catalunya i les Illes Balears.

Així, també per primera vegada la cultura catalana s’hi ha presentat amb «normalitat, completa». Aquesta normalitat s’evidencià aquest mateix dimarts passat quan a la inauguració hi assistiren representants dels governs d’Andorra, de l’Alguer, de Catalunya, de les Illes i del País Valencià.

La Declaració de Palma

La cultura catalana compta amb la representació 44 editorials (33 del Principat, 5 de les Illes, 4 del País Valencià i 2 d’Andorra) i prop de 120 il·lustradors del país. I és que en totes les activitats hi ha representada la literatura catalana en el sentit més ampli, tant pel que fa a la presència institucional com a la dels sectors implicats.

«La cultura és el nostre petroli»

En nom de la Generalitat de Catalunya, el president Carles Puigdemont destacava ahir: «La Fira de Bolonya és un aparador excepcional on per primera vegada un país sense estat obté el rang de convidat oficial». En aquest sentit, el president afegí: «La cultura és el nostre petroli; a manca d’un estat, la cultura i la llengua són la nostra senya d’identitat més important, la nostra forma de presentar-nos al món».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.