Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament rebutja una moció del PP que demanava pagar el concert educatiu als col·legis del ParcBIT

9302

El Parlament ha rebutjat aquest dimarts una moció del PP en què instava el Govern a pagar el concert educatiu als centres del ParcBIT, en compliment de les sentències judicials favorables a aquests col·legis.

La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem, l'abstenció del PI i el vot a favor del PP i Ciutadans.

Riera ha criticat que el Govern continuï retirant la subvenció tot i set sentències judicials favorables als col·legis, «amb condemna al pagament de costes», que l'Executiu ha recorregut.

A més, la diputada ha recordat que la darrera sentència parla «d'un tracte injust» i «dirigit ideològicament» contra els col·legis del ParcBIT.

Riera ha retret al Govern que no respecti la «llibertat dels pares per triar els centres» i ha insistit que «això no és llibertat ni igualtat, és imposició i discriminació».

En la moció, el PP demanava al Govern que retiri el recurs de cassació contra la sentència que reconeix el dret al concert educatiu en ESO a Aixa i Llaüt i li reclama que faci efectiu dit concert i l'aboni en el plaç d'un mes.

Així mateix, el PP reclamava al Govern que «no torni a qüestionar» aquests concerts educatius en tots els nivells d'ensenyament obligatori.

Finalment, el PP demanava en el darrer punt de la moció que el Govern «respecti el dret a la llibertat d'elecció de centre de tots els pares de les Illes» i «la necessària coexistència de centres públics amb centres concertats sostenguts amb fons públics».

Des de Podem, el diputat Salvador Aguilera ha rebutjat que l'educació diferenciada es financiï amb fons públics i que el PSIB s'estigui «radicalitzant» amb Podem encara que ha reconegut que li «agradaria».

Per a Aguilera, «les escoles concertades són escoles privades sostengudes amb fons públics» i «no hi ha hagut voluntat política d'apostar per la pública».

Des  de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha considerat que la moció era una «perversió del que és l'escola concertada», mentre que per part de MÉS per Menorca, Josep Castells ha assegurat que les diferències entre homes i dones són «una construcció social».

Finalment, el PSIB, que també ha votat en contra, ha argumentat que «no hi ha una demanda real» ni manca de places que justifiquin el concert i ha titllat l'educació d'aquests centres de «masclista i elitista».

Per la seva banda, el PI s'ha abstingut perquè encara que s'oposa a la segregació per sexes «està permesa per la llei, per la qual cosa fins que es modifiqui, agradi o no, s'ha de complir».

Cs ha votat a favor de tots els punts i ha recordat totes les sentències favorables al concert dels col·legis del Parc Bit, destacant que el tribunal va alertar que l'actuació del Govern era «contrària a la bona fe». En aquest sentit, la diputada Olga Ballester s'ha preguntat «què passaria si els diputats paguessin les costes judicials de la seva butxaca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.