Setmanari d'informació local - 138 anys

Josep Melià:«El criteri de participació institucional només afavoreix les grans entitats»

9206
El diputat Josep Melià.

El Parlament de les Illes Balears ha votat en contra que el repartiment dels fons de la partida del pressuposts 2017 dedicada a participació ciutadana es reparteixin equitativament entre les associacions empresarials i els sindicats, atenent únicament al criteri de representació segons la pluralitat existent.

El Pi ha presentat una Proposició No de Llei a la Comissió d’Economia que ha estat rebutjada per PSOE, Més per Mallorca i Podemos i ha contat amb l’abstenció del PP. El diputat Josep Melià ha rebutjat acceptar les esmenes proposades perquè el criteri de participació «no és un problema de legalitat perquè hi ha una discrecionalitat dins la llei i la llei no estableix proporicions, sinó que deixa un marc ample», ha dit. «El criteri de participació institucional només afavoreix les grans entitats i vostès no l’accepten perquè volen afavorir a les entitats afins i no als petits», ha afegit Melià.

Els pressuposts generals de les Illes Balears per l'any 2017 preveien una partida d'uns 950.000 euros per participació institucional. La meitat d'aquests recursos es destinen a les patronals empresarials i l'altra meitat als sindicats. La iniciativa d’El Pi volia que el repartiment es fes de forma equitativa atenent al criteri de representació dels diferents agents i sense que en cap cas pugui suposar afavorir les grans associacions tot discriminant les més petites. «Un dels principis rectors del nostre ordenament jurídic és la pluralitat», ha recordat durant la sessió Josep Melià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.