Setmanari d'informació local - 138 anys

La consellera Ruth Mateu presenta la seva dimissió

9190

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest divendres que la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, li ha presentat la seva dimissió voluntària i que ella l'ha acceptada a causa dels diferents contractes atorgats al cap de campanya de MÉS, Jaume Garau, que «desvirtuen el codi ètic» de l'Executiu.

Armengol ha fet aquest anunci després de la roda de premsa del Govern, en què ha comparegut tota sola, i després que MÉS hagi anunciat, en una altra roda de premsa, el procés d'expulsió del seu partit de Jaume Garau.

NECESSITA "UNS DIES" PER VEURE ELS CANVIS AL GOVERN

D'aquesta manera, ha assenyalat que necessita uns dies per veure com es concreten els canvis al Govern i saber qui substitueix Mateu. En relació a la inclusió de Podem al Govern, ha dit que no s'ho ha plantejat.

A més, ha descartat de moment la dimissió d'altres consellers perquè, segons ha insistit, la responsabilitat és de Mateu. No obstant això, sobre la destitució d'altres càrrecs, s'ha remès a la roda de premsa que donarà Mateu.

Respecte al vicepresident Gabriel Barceló, en el departament del qual també s'han donat aquests contractes, Armengol s'ha remès a les declaracions en què va dir que assumiria responsabilitats de seguida si es detecta que els contractes no estan subjectes a llei.

Per això, ha recordat que aquest mateix dijous els cinc contractes van ser enviats per a ser auditats des de la Conselleria d'Hisenda i que aquest dilluns es reunirà una comissió per investigar-los.

D'altra banda, ha asseverat que «no hi ha cap dubte» que MÉS continuarà formant part dels partits dels 'Acords pel Canvi'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.