Setmanari d'informació local - 138 anys

Xurí: «Quan Espanya jutja la llibertat d'expressió, tot depèn més de l'expressió que de la llibertat»

9148

Des d'Esquerra Republicana han lamentat i condemnat la sentència a Valtonyc per cantar cançons: «Que un Estat condemni un jove a 3 anys i mig de presó per cantar diu molt de la seva democràcia».

El president d'Esquerra Republicana de Mallorca, Mateu Matas, Xurí, ha manifestat: «Quan Espanya jutja la llibertat d'expressió, tot depèn més de l'expressió que de la llibertat».

Des del partit manifesten que volen que Valtonyc sigui rebut al Parlament com una víctima de la més intolerable repressió a la llibertat d'expressió. A més, lamenten profundament que, mentre el Parlament de Catalunya dóna un suport explícit al raper mallorquí, «les nostres institucions l'estigmatitzin encara més per mor d'una xerrada que ha fet a un institut, organitzada pels mateixos alumnes. Com sempre, la dreta espanyolista de PP i Ciudadanos tenen por al debat i al foment de l'esperit crític. Les altres formacions polítiques del nostre Parlament pareix que tenen por de la dreta».

Esquerra Republicana denuncia la involució de les institucions de l'Estat espanyol. Com exemples, les citacions per a declarar davant l'Audiència Nacional a dos joves de l'Esquerra Independentista de Mallorca, la condemna de presó per fer acudits a les xarxes socials sobre la mort del ministre franquista Carrero Blanco, les multes per parlar en català, etc. «Tot plegat compon un mosaic vergonyós d'actuacions que limiten cada cop més les llibertats i que demostren que l'Estat espanyol circula en direcció contrària als signes del temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.