Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM i UGT conflueixen que el sistema de finançament perjudica les Balears

9134
L’ASM i UGT conflueixen en que el sistema de finançament perjudica a les Balears.

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca està duent a terme una roda de contactes que «continuarà en els pròxims mesos» amb diferents entitats de la societat civil de les Balears. Aquesta setmana, s'ha reunit amb el sindicat de treballadors UGT.

El president de l'entitat, Cristòfol Soler, ha explicat als membres d'UGT participants de la trobada, quina activitat representa a l'ASM avui dia. Soler ha centrat la seva explicació en el concepte de «sobirania» amb el dret a decidir, com un «dret bàsic». En aquest sentit, ha defensat que l'estat de les autonomies «ha fracassat» i amb ella, «la societat del benestar», ha afegit. Això és, segons ha explicat, perquè les administracions autonòmiques, que són les que tenen competències per oferir aquests serveis, «no tenen recursos per dur-les a terme», ha lamentat. És per això que defensen «la plena sobirania com a mitjà per caminar cap a una millor societat del benestar, on els treballadors siguin defensats com cal».

Per la seva banda, el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, ha explicat que tot i no estar d'acord amb la sobirania que reclama l'ASM ni tampoc amb l'actual procés que viu el Principat de Catalunya, comparteixen moltes altres preocupacions, com ara la necessitat de controlar els nostres ports i aeroports, la lluita pels drets dels treballadors o la manca de representativitat dels partits estrictament illencs a Madrid. Texías veu necessari reformar l'actual estat de les autonomies o fins i tot fer-lo federal.

La conclusió, per tant, és que el sindicat UGT i l'ASM comparteixen la preocupació pel finançament de les Illes Balears, però tot i que UGT forma part de la plataforma que exigeix a Madrid la seva millora, l'ASM no veu cap possibilitat que Madrid canviï la seva actitud davant aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.