Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes es posiciona en contra d'eliminar el delicte d'enaltiment del terrorisme com demana Podemos

9124

El diputat de Podem per les Balears i jutge en excedència, Juan Pedro Yllanes, creu que suprimir l'article 578 del Codi Penal que tipifica el delicte d'enaltiment del terrorisme, com ha demanat la seva formació amb l'objectiu de protegir la llibertat d'expressió, és una mesura «desproporcionada» i errònia perquè pot portar que casos d'exaltació del terrorisme quedin impunes.

Segons ha explicat Yllanes en declaracions a Europa Press, tot i que «en casos concrets» aquest article ha portat que la llibertat d'expressió de tuiters, humoristes o cantants s'hagi vist compromesa, aquests casos no justifiquen l'eliminació d'un article que, en la seva opinió, serveix per combatre el terrorisme i per perseguir la humiliació a les víctimes.

D'aquesta manera, Yllanes avisa que si s'elimina sense proposar una alternativa, es deixarien impunes casos d'exaltació del terrorisme gihadista. «Ens trobam amb el problema que hi ha hagut 5 o 6 casos concrets, i volem treure un tipus penal que també sanciona altres coses, però no podem carregar-nos l'article», ha defensat.

Al seu parer, el problema d'aquest article no té a veure amb el seu contingut sinó amb la interpretació que fan jutges i fiscals del mateix en aquests casos concrets. Per això, ha advocat per reclamar que es controli la seva interpretació, en lloc de demanar que se suprimeixi, eliminant amb això el delicte d'enaltiment del terrorisme.

RISC DE "POPULISME PENAL"

Així, el jutge en excedència ha insistit que aquests casos no justifiquen la seva eliminació ja que, a més, suposaria «actuar a cop de l'opinió pública» i fins i tot situaria Podemos «al mateix populisme penal» que li critiquen a altres partits com el PP, en relació a la presó permanent revisable que va incloure en l'última reforma del codi penal arran del cas Marta del Castillo, entre altres coses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.