Setmanari d'informació local - 138 anys

Membres de la comunitat educativa denuncien Educació per «incompliment» de ràtios

9112
Assemblea de Docents.

L'Assemblea de Docents, mitjançant els sindicats UOB i Alternativa, ha denunciat a la Conselleria d'Educació i Universitat per «incomplir» la legislació educativa vigent a les Balears, que regula les condicions laborals del professorat quant a les ràtios alumnes/aula en diferents 13 centre públics.

Segons han explicat, la denúncia s'ha formalitzat aquest dimarts contra la Conselleria d'Educació per «incompleix la normativa legal vigent sobre ràtios». Cal destacar que en la passada Assemblea General de dia 2 de març decidiren iniciar les denúncies amb els centres que tenen «una situació especialment greu», per això s'inclouen en la denúncia 13 centres i 65 grups amb més de 27 alumnes en educació infantil i primària.

Segons expliquen, la situació dels 13 centres «no suposa, ni de molt tots els casos denunciables» però segons critiquen les dades oficials de matrícula d'octubre del 2016 mostren «unes xifres escandaloses»: 143 de 215 centres d'educació infantil i primària tenen grups per sobre de la ràtio màxima de 25 alumnes. A més, asseguren que la situació es pot haver agreujat si tenim en compte que s'han incorporat 2.788 alumnes fora del termini ordinari de matrícula, segons les dades facilitades per la Conselleria.

Segons expliquen, denuncien la Conselleria perquè consideren que «la situació és insostenible», ja que suposa «una càrrega de feina, un esforç i una responsabilitat per al professorat superior al que li correspon per llei, amb els consegüents riscos per a la salut física i mental». D'altra banda, la denúncia inclou un informe del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació de la UIB que acredita que «les ràtios augmentades generen frustració i insatisfacció en el professorat i dificulten greument la tasca docent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.