Setmanari d'informació local - 138 anys

La Champions League, torneig de remuntades històriques

9066
El F.C. Barcelona ha aconseguit la darrera remuntada de grans dimensions a la Champions. | Olimpo Marketing.

Les nits de Champions League, no són només futbol, són també passió, espectacle, vibracions, atès que els partits d'aquesta competició representen una ocasió única per als jugadors de trepitjar escenaris prestigiosos i poder guanyar el trofeu més desitjat per tots.

La principal competició europea i mundial està feta d'emocions i de vertigen, per tant pot arribar a tenir disputes molt àrdues i amb un pronòstic poc clar, això a vegades desemboca en lluites històriques de llarga durada, molt desgast i màxima intensitat, sobretot a les eliminatòries directes, en les quals ja no es poden fer càlculs. I és exactament en aquestes ocasions que tenen lloc els partits més èpics i espectaculars que contemplen les remuntades dels equips que juguen el partit de tornada a casa i posen l'accent en el seu públic i no tenir res a perdre per capgirar una situació complicada.

L'última remuntada de grans dimensions a la champions, és la que acaba d'aconseguir el F. C. Barcelona, en el partit de tornada dels vuitens de final de l'edició 2016-17 ha guanyat a casa per 6 a 1 al PSG després d'haver perdut per 4 a 0 a París. Semblant gesta no té cap antecedent en l'historial de la Champions, en la qual mai abans del 8 de març 2017 un equip havia aconseguit remuntar un passiu de 4 gols. Si anem a veure en les edicions passades, vam notar que un altre equip espanyol havia prèviament realitzat una important remuntada: el Deportivo La Coruña, en l'edició 2003-04 de la Champions League s'havia emportat una pallissa per 4-1 a l'estadi Meazza contra el Milan, però finalment va guanyar per 4 a 0 a Riazor, deslligant la bogeria entre els seus aficionats i escrivint una pàgina més d'història per al SuperDepor de Jabo Irureta, un dels equips espanyols més revolucionaris de la història.

L'historial de les remuntades

De fet, en l'historial de les remuntades publicat per Bwin els clubs espanyols destaquen com els més efectius a la Champions, ja que des que existeix aquesta competició els equips de la Lliga han aconseguit capgirar el resultat d'anada i classificar-se en el 42,9% de les vegades. En el segon esglaó d'aquesta especial classificació hi ha els equips francesos, amb el 36,6%, i en el tercer esglaó hi ha els clubs italians, amb 31,5%. Els conjunts espanyols són també els que han perdut la majoria de partits d'anada només amb un gol de diferència, és a dir en el 62,9% dels casos, mentre que els italians són segons en aquest rànquing amb el 59,3% seguits pels anglesos, amb el 54,2%.
La Champions és llavors un teatre de somnis i de gestes, com la que ha protagonitzat fa poc al Barça. Perquè, per guanyar el trofeu més prestigiós, cal no solament tenir talent i força, sinó també molt de cor i entrega, elements claus d'una remuntada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.