Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma, Inca i Pollença promouen una xarxa de municipis amb gestió pública de l'aigua

8974

Inca ha acollit la primera trobada dels municipis mallorquins amb gestió pública de l'aigua que ha estat convocat pels ajuntaments de Palma, Pollença i Inca per establir un primer contacte entre els consistoris, i per avançar en la creació d'una xarxa supramunicipal de coordinació, intercanvi i treball conjunt.

Segons han explicat des Emaya, estaven convocats els 20 municipis mallorquins que tenen gestió de l'aigua en mans municipals, i han assistit 14 representants de Pollença, Palma, Inca, Artà, Consell, Manacor, Esporles, Banyalbufar, Manacor, Valldemossa, sa Pobla, Bunyola, Campanet i Búger.

L'alcalde de Pollença, Miquel Àngel March, ha explicat que un dels primers passos que es faran a continuació «és la redacció d'un manifest per formalitzar l'adhesió dels municipis a la xarxa».

En aquesta reunió, celebrada al Museu del Calçat i la Pell d'Inca, s'ha acordat la creació d'una xarxa que serveixi per defensar i visibilitzar la gestió pública de l'aigua.

Així, pretenen que sigui un àmbit de reflexió i intercanvi sobre la garantia del subministrament als ciutadans, l'aplicació de criteris de sostenibilitat i l'aplicació de la innovació tecnològica.

Per la seva banda, la presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha manifestat que la creació d'una xarxa «pot permetre als ajuntaments de treball de forma més eficients, crear sinergies i compartir recursos i experiències, ser interlocutor únic davant d'altres organismes, etcètera».

A més, el batle d'Inca, Virgili Moreno, ha ofert el municipi com a «seu permanent de la xarxa». Segons ha dit, «la intenció és debatre qüestions com les subvencions, les polítiques de preus, la importància de les inversions en infraestructures, la disponibilitat de recursos econòmics originaris del cànon i la Unió Europea», entre d'altres assumptes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.