Setmanari d'informació local - 138 anys

Se suspèn la vaga de treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca

8924

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts en sessió plenària que la vaga de treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) s'ha suspès, després d'haver-se reunit amb ells aquest matí.

Així ha respost Armengol a una pregunta de la portaveu parlamentària del PP, Margalida Prohens, a qui li ha explicat que volen millorar el transport públic de les Illes i que, per això, també s'ha arribat a un acord de calendarització «per arreglar aquest problema».

A més, Armengol ha indicat que han pogut «aixecar» la congelació salarial dels treballadors i ha manifestat que estan anant pel bon camí. «Ens hem de tranquil·litzar i ens hem d'alegrar que les coses es vagin solucionant», ha dit.

La portaveu parlamentària s'havia interessat per saber si la presidenta pensa si les últimes mesures anunciades en els SFM -amb una reducció del 31 per cent en les freqüències del tren- fomenten el transport públic.

En aquest sentit, Armengol ha demanat disculpes per les «mesures temporals» que ha hagut de prendre el Govern per millorar el servei i ha assegurat que aquesta situació s'ha produït perquè el PP va acomiadar 24 persones.

A això, Prohens ha respost que el que estan fent no és adaptar els serveis als recursos que s'han sinó que són retallades «irresponsables». Per això, la portaveu parlamentària ha reiterat la seva petició de demanar el cessament del director general de Transports del Govern, Jaume Mateu, i del director gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capella.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.