Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments dubten de la «voluntat política» per simplificar els tràmits urbanístics

8910
Un total de 33 ajuntaments de les Balears han assistit aquest dilluns a la reunió organitzada per la Federació d'Entitats Locals.

Un total de 33 ajuntaments de les Balears han assistit aquest dilluns a la reunió organitzada per la Federació d'Entitats Locals (Felib) amb el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

El president de la Felib, Joan Carles Verd, ha recordat la importància dels ajuntaments en l'elaboració d'una llei d’urbanisme «que s'haurà d'aplicar des dels consistoris». «Es tracta de conèixer-la i millorar-la perquè sigui fàcilment aplicable. Quan les competències són tan pròpies dels ajuntaments no podem ser simples espectadors», ha dit Verd.

Així, l'objectiu de la reunió, a la qual han assistit els representants d'Urbanisme d'aquests 33 municipis, ha estat «tenir els conceptes més clars, analitzar des de cada ajuntament què es pot millorar i proposar-ho a través de les al·legacions adequades».

Verd ha avançat que un equip coordinarà les al·legacions dels diferents municipis i farà altres pròpies, «amb la voluntat de millorar el text final». Per a Verd, la primera sensació amb l'avantprojecte va ser «agredolça» perquè «en el seu recorregut no hi ha hagut una plena participació dels municipis». A continuació el representant dels municipis ha agraït la presència del conseller Pons a la seu de la federació on els ajuntaments han mostrat la seva «preocupació» per «si hi ha voluntat política de simplificar els tràmits urbanístics» o, com es plantejava des de Formentera, per si s'hauran de regir per un Pla General o un Pla Territorial, un dubte que segons la Felib no s'ha pogut resoldre.

Per la seva banda, el conseller Pons ha explicat que aquest avantprojecte vol posar l'accent en la lentitud administrativa, donar resposta a la construcció sobre sòl rústic, i frenar l'especulació urbanística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.