Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya durà a terme un nou sistema de recollida d'oli per reutilitzar «més net i útil»

8908
Contenidor oli vegetal.

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) durà a terme, a partir d'aquesta setmana, la retirada de 104 contenidors d'oli de Palma i impulsarà un sistema amb un nou tipus de contenidors (en els quals l'oli haurà de dipositar-se en botelles de plàstic reutilitzades) que s'instal·larà en espais tancats de mercats, centres de barri, poliesportius i altres edificis municipals.

Des d'Emaya expliquen que, entre d'altres, la retirada dels actuals contenidors es deu al fet que en aquests l'oli vegetal es mescla amb aigua de pluja, oli mineral i altres substàncies, fins i tot restes sòlides. Això provoca que l'oli quedi inutilitzat per al seu reciclatge posterior. A més, el fet d'haver d'abocar l'oli provocava problemes de brutícia i no és còmode per als ciutadans.

D'altra banda, han informat des de Cort, l'empresa responsable no netejava els contenidors i aquests provocaven problemes de males olors als veïnats. Amb el nou sistema de recollida s'evitaran aquests problemes perquè, d'una banda, els nous contenidors estaran situats en llocs tancats, on hi ha personal i, per tant, vigilància.

Així mateix, el dipòsit és més còmode perquè es fa en botelles reutilitzades, no hi ha problemes de brutícia ni d'olors. D'aquesta manera, a més de ser més pràctic i més net, es garanteix la qualitat de l'oli recollit per al seu reciclatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.