Setmanari d'informació local - 138 anys

Alcover: «L'Estat no creu en el sistema de tarifa plana per als vols i posa excuses de mal pagador»

8896

El Grup Parlamentari Socialista ha acusat el Govern espanyol de posar pals a les rodes per dificultar l'aprovació del nou Règim Especial per a les Balears i la tarifa plana per als vols entre illes. Així ho ha assegurat el portaveu, Andreu Alcover, qui ha denunciat que «l'Estat no creu en el sistema de tarifa plana i posa excuses de mal pagador».

En concret, el portaveu socialista ha lamentat el vet del PP i Ciudadanos a la tramitació del nou REB al Congrés, argumentant que no era possible perquè els pressuposts estan prorrogats. Un argument que Alcover ha considerat «una excusa perquè en la carta del Ministeri explicant els motius del vet en cap cas apareix la pròrroga de pressuposts».

Per això, tots els grups parlamentaris ja han demanat una reunió amb el ministre de Foment per traslladar les necessitats de les Illes Balears i, a més, estudien presentar una Proposició de Llei al Parlament per a ser aprovada per lectura única i ràpida, «per pal·liar l'excusa de la manca de pressupost i que aquesta vegada el REB sí pugui ser tramitat al Congrés».

«Aquest no és l'únic exemple de com el Ministeri de Foment ninguneja a la ciutadania de Balears». Alcover ha recordat que aquest diumenge, 26 de març, acaba la suspensió de l'anulació del descompte de residents per a grups, sense que l'Estat espanyol s'hagi reunit amb el Govern per tractar de trobar una solució.

En aquest sentit, Alcover ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista presentarà una Proposició no de Llei per instar l'Estat espanyol a allargar aquesta suspensió mentre s'arriba a un acord que faci possible el manteniment del descompte de resident per a grups. «Si el problema és el frau existent, el que ha de fer el Govern d'Espanya és posar les mesures d'inspecció adients perquè aquest no es produeixi, però en cap cas llevar aquesta ajuda que és necessària per a tots els ciutadans de les Balears».

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha insistit en què «des de les Balears estam complint els nostres compromisos i fent tot el possible perquè el nou REB sigui una realitat, per la qual cosa el Ministeri de Foment hauria de fer el mateix».


Vaga als Serveis Ferroviaris de Mallorca


A les preguntes dels periodistes, el portaveu socialista ha manifestat que «veim amb preocupació la vaga als Serveis Ferroviaris de Mallorca i confiam en què el Govern segueixi negociant per arribar a un acord».

Alcover ha recordat que «venim d'una legislatura del PP on hi va haver 24 acomiadaments que van costar 2,7 milions d'euros mentre no es va invertir ni un euro en el servei, fets dels que ara en patim les conseqüències».

A més a més, el portaveu ha apuntat que «el problema són les retribucions d'uns treballadors que passen a ser maquinistes i s'ha de coordinar a tot el sector públic instrumental perquè si es fa una excepció a una empresa la resta del sector també pot reclamar, per la qual cosa esperam que les negociacions donin els seus fruits».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.