Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient calcula uns 2,5 milions d'euros de despesa pels danys del temporal

8806
Conselleria Medi Ambient.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha numerat els danys a la xarxa de torrents pels episodis de fortes pluges en uns 2,5 milions d'euros, segons estimacions inicials, i ha avançat que ja han rebut 115 sol·licituds d'agricultors per adquirir ajudes.

Així ho ha exposat aquest dimecres durant la seva compareixença
a la Comissió de Medi ambient i Ordenació Territorial del Parlament. Vidal ha comparegut a petició del PI per donar comptes de la gestió de la Conselleria durant els episodis de pluges intenses que es varen viure al desembre del 2016 i el gener d’engnay, si bé ha recordat «no és l'encarregat de gestionar les emergències a les Balears».

L'estimació inicial dels danys a la xarxa de torrents a causa d'aquestes pluges se situa en uns 2,5 milions d'euros, que aportarà la Conselleria «per fer front als desperfectes allà on no ha arribat l'Estat
espanyol» com en el cas de l'agricultura.

En aquest sector, fins dimarts que ve, els agricultors afectats pels temporals de desembre i gener poden fer arribar al Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba) les declaracions per pèrdues de producció en els cultius herbacis de cereals, farratges i hortícoles.

Actualment ja s'han rebut 115 sol·licituds i «s'ajudarà a tot aquell que hagi sofert pèrdues», «a diferència de l'Estat
espanyol que no recull els danys provocats en els cultius». A més, la línia d'ajudes per a marges del PDR, també del Fogaiba, ajuda a cobrir també aquesta part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.