Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Parlament deixa de ser públic durant una moció sobre transparència

8760
El president del Parlament, Baltasar Picornell.

El ple del Parlament ha deixat de ser públic, i s'ha tancat als mitjans de comunicació, durant el debat d'una esmena que ha introduït el grup parlamentari Podem, en una moció del PP, en la qual es reprova al diputat popular Álvaro Gijón i es demanava la seva dimissió.

Així, el president del Parlament, Baltasar Picornell, en aplicació de l'article 68.1 del Reglament de la Cambra i per primera vegada en la història, ha demanat el desallotjament dels periodistes presents en l'hemicicle que abandonassin la Cambra en el moment de debatre la moció del grup parlamentari popular, en la qual s'incloïa l'esmentada esmena de Podem.

Els grups parlamentaris presents en l'hemicicle han defensat que el ple s'havia de celebrar públicament i ha fet que el PP retiri la moció en qüestió.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha dit que la decisió de tancar al públic el ple del Parlament, durant el debat d'una moció del PP sobre transparència, respon a «una aplicació estricta del Reglament» de la Cambra. Així ho ha indicat Picornell als mitjans de comunicació, al final de la sessió plenària, qui ha afegit que «hi havia tres possibles escenaris i ha triat aquest».

El president del Parlament ha fet aquestes manifestacions en referència a la seva decisió d'aplicar l'article 68.1, que estableix que les sessions plenàries siguin a porta tancada «quan es tracta de qüestions que concerneixen el respecte de la Càmera o la suspensió d'un diputat».

Per la seva banda, el líder de Podem, Alberto Jarabo, ha explicat que la decisió de tancar al públic el ple del Parlament, evitant la presència de mitjans de comunicació durant el debat d'una moció del PP sobre transparència, respon a una decisió unilateral del president de la Càmera, Baltasar Picornell, davant el temor que tenia perquè es pogués faltar al «respecte» d'un diputat amb l'esmena a la totalitat que introduïa Podem.

Des de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha mostrat la seva «absoluta sorpresa» i ha assenyalat que s'ha tractat d'una situació «incoherent» el fet «d'estar tractant una moció de transparència sense mitjans de comunicació i a porta tancada». «Són dos conceptes que topen absolutament», ha insistit.

Posteriorment, el president del Parlament ha canviat d'opinió i ha confessat als mitjans de comunicació no estar d'acord amb l'article 68.1 del reglament que ell mateix havia aplicat hores abans «estrictament». Així mateix, Picornell ha transmès les seves disculpes a través de les xarxes socials, a totes aquelles persones que s'hagin sentit ofeses en la seva aplicació del reglament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.