Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià celebren la primera trobada després de la Declaració de Palma

8682
Les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià han començat a preparar la primera reunió del grup de feina de Patrimoni Cultural.

Les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià han començat a preparar la primera reunió del grup de feina de Patrimoni Cultural, continuant amb el compromís acordat fa unes setmanes d'impulsar accions conjuntes en favor de la llengua i la cultura catalanes a través de la Declaració de Palma.

La trobada s'ha produït aprofitant l'assistència de representants de les conselleries de Cultura de les tres regions a la 80a sessió del Consell Estatal de Patrimoni Històric, que ha tengut lloc aquest dijous i divendres a Les Palmes de Gran Canaria, segons ha informat el Govern.

En el consell s'han tractat qüestions com l'elecció de les candidatures que presentarà l'Estat espanyol a la Unesco el pròxim 2018 tant per a Patrimoni Mundial com per a Patrimoni Immaterial.

A les Balears, la candidatura de 'Menorca Talaiòtica' per convertir-se en Patrimoni Mundial continua el seu curs i serà avaluada en el comitè de Patrimoni Mundial del 2017 que se celebrarà en Cracovia (Polònia) al juliol.

En el cas de la candidatura internacional de la 'Pedra en Sec', liderada per Xipre i Grècia, s'ha acordat la presentació de l'expedient, que ha finalitzat a principis d'aquest mes, i que s'ha enviat a Xipre, el país coordinador, perquè es revisi aquest dilluns 13 de març.

Posteriorment, l'avaluació la farà el comitè del 2018. Les Illes han participat en l'elaboració de l'expedient conjuntament amb Andalusia, Aragó, Astúries, Extremadura, Galícia, Catalunya i València.

Per la seva banda, el 'Paisatge Cultural de Cingle Caigut i els espais sagrats de muntanya de Gran Canària' ha estat la candidatura triada per presentar en la llista de Patrimoni Mundial, mentre que la candidatura de 'Les Tamborades. Rituals de toc de tambor' ha estat triada de manera unànime per ser presentada davant el comitè de Patrimoni Cultural Immaterial 2018.

En referència a la delegació de les Illes Balears en la trobada, ha estat encapçalada pel director general de Cultura, Jaume Gomila, acompanyat dels titulars en Patrimoni dels consells Insulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.