Setmanari d'informació local - 138 anys

Taxa del valor de l'or, i inversió al mercat

Els factors que afecten al preu del mateix, i que s'hauran de tenir en compte de cara als moviments financers relacionats amb el mateix

L'or, ja sigui en monedes, lingots o un altre format ha estat des de l'antiguitat el principal mitjà monetari utilitzat per gran quantitat de civilitzacions i cultures a causa de la seva rellevància i valor, motiu pel qual és actualment i en ple segle XXI l'única moneda global acceptada a escala mundial, i que a dia d'avui segueix sent molt preuat per a multitud d'usos, motiu pel qual existeix una revaloració d'aquest mineral gairebé constant, sent un dels sectors en el qual major inversió existeix.
Per entendre el valor d'aquest metall preciós es deu estudiar les diferents pautes del mercat que afecten tant a la seva pujada, com a la seva baixada, i entendre per què el seu preu pot variar de cara a una futura inversió.
Com és lògic, el primer factor que influeix de manera notable en el preu o la cotització d'aquest element és la qualitat del mateix, sent l'unça més pura avaluada en quirats, podent tenir un valor màxim de fins a vint-i-quatre quirats.
Conforme la quantitat d'aquest percentatge va disminuint, també ho fa la cotització al mercat de la seva taxació, tal com succeeix amb la resta de mercats financers. Tal com ocorre amb l'oferta i la demanda, aquest és un factor aplicable a qualsevol àmbit dins de l'economia.
El valor de la moneda o efectiu actual, com per exemple el dòlar o l'euro, influeix de forma directa creant un efecte inversament proporcional al mercat d'aquesta moneda global. És a dir, com més gran sigui el valor d'aquests diners en efectiu, menor serà el preu de l'or. De fet, i si investiguem una mica referent a les pujades i baixades relacionades amb el seu preu, podem trobar el major balanç en positiu durant l'estiu de 2016, moment en el qual es va produir el conegut 'brexit' en la Unió Europea, produint-se la separació de Regne Unit d'aquest conjunt de països.
La inseguretat o inestabilitat política d'un terreny geolocalitzat (un país o conjunt de països) és també un factor molt influent en el preu d'aquest metall preciós, ja que és normalment i gràcies a la seva propietat de moneda globalment acceptada que es produeix un augment de la compra i inversió en aquest component, podent obtenir així una certa seguretat monetària pel que fa al que pugui ocórrer amb els diners actuals, i l'economia o entitats bancàries pertanyents a aquest país.
<h2>És per tant l'or una bona inversió?</h2>
Les limitacions existents pel que fa a nova producció d'aquest capital, fan que aquesta sigui una de les preguntes més freqüents per les persones que busquen realitzar algun tipus de negoci relacionat amb la inversió en el metall més preuat. No obstant això, pels traders és un valor més on poder diversificar els seus moviments, sent un de molt poca variació, per la qual cosa té certa fama de 'valor segur', encara que amb un potencial limitat de cara a la renda variable.
La resposta és sí, encara que amb els seus pros i les seves contres, encara que evidentment això succeeix amb tots i cadascun dels mercats econòmics i financers, per la qual cosa no hauria de ser un motiu pel qual no fer el pas i invertir en aquest material tan preuat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.