Setmanari d'informació local - 138 anys

Bauzá vs. Company: acusacions i descrèdit

8604

Continua la tensió entre els dos candidats a presidir el Partit Popular a les Illes Balears. Biel Company ha indicat que és «molt trist» atacar el comitè organitzador del congrés del partit «per justificar el nombre d'avals aconseguits».

Company ha criticat d'aquesta manera les acusacions realitzades aquest dimarts per l'altre candidat José Ramón Bauzá, que va qualificar d'injusta i arbitrària l'admissió dels avals presentats.

«M'entristeix que es vulguin fer veure coses que són falses i més que es vulgui enterbolir una figura com la de Maurici Rovira i la de tot el comitè organitzador que sempre ha demostrat ser neutral», ha assenyalat.

Pel que fa a la quantitat d'avals rebutjats, Company ha dit que a ells també els n'han tret i ha defensat que no per això se'ls ha ocorregut dir res. «Aquí el que s'hauria de mirar és perquè uns han pagat i altres no. Per la resta, les condicions són les mateixes. El que els ha fet mal és que nosaltres hàgim tret un 80 per cent i ells un 20 per cent», ha afirmat.

Per la seva banda, José Ramón Bauzá, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista amb EsRadio que des que va «fer un pas al costat» -en dimitir com a president del PP- ha estat l'expresident Gabriel Cañellas qui «ha tutelat el partit fins el moment actual».

Així s'ha expressat Bauzá en referència a la seva «preocupació» per «la corrupció i el coqueteig amb el nacionalisme» en el PP. Per a ell, un dels seus punts fonamentals és que el PP és «un partit constitucionalista, que ha de tenir el mateix discurs a tot arreu d'Espanya» sense perjudici que hi hagi «referències en totes les regions». Amb tot, l'expresident del PP ha alertat que «un mil·límetre de concessió a un nacionalista és un mil·límetre de no retorn, perquè el consideren com un dret adquirit on ja no es pot tenir capacitat de maniobra».

D'altra banda, el candidat a la presidència ha denunciat que s'estan «conculcant els drets bàsics dels afiliats» amb l'anul·lació d'avals i que des de la direcció regional intenti fotre un dels candidats. Ha emfatitzat que sap «el que és ser militant» i que «no hi ha res pitjor que sentir-se menyspreat pel seu propi partit».

Bauzá ha recordat que a les Balears el Congrés ha de servir per decidir el «contingut ideològic del partit» i ha criticat que la direcció no accepti un debat cara a cara amb l'altre candidat, Biel Company, que hauria de servir per «exposar públicament les propostes de projecte de partit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.