Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem s'uneix al #NosotrasParamos pel Dia de la Dona

8596

Podem ha fet una crida perquè les dones de la formació i del seu entorn s'uneixin aquest dimecres a l'aturada organitzada mitjançant #NosotrasParamos durant les 12.00 i les 13.00 hores a la plaça de Cort.

D'aquesta manera, segons ha indicat el partit en un comunicat, s'uneixen a la parada internacional per poder donar nom «a la gran majoria de dones d'Espanya que no podran fer-ho».

Així mateix, han demanat a la població que participi en la manifestació organitzada per aquest dimecres a les 19.30 hores pel Moviment Feminista de Mallorca a la plaça d'Espanya.

Podem ha recordat que a l'Estat han estat assassinades 44 dones a mans de la seva parella o exparella, sis d'elles a les Balears, durant 2016. A més, aquest any han matat altres 19 dones.

D'altra banda, des de Podem han explicat que la taxa de desocupació de les dones és més alta i han assenyalat que actualment la bretxa salarial entre gèneres és del 20 per cent a les Balears i del 24 per cent a la resta de l'Estat.

«No hi ha paritat i la representació de les dones en càrrecs de responsabilitat i pressa de decisions és ínfima. Estem menys presents en l'àmbit de l'ocupació qualificat i els llocs de direcció, i no sabem què és això de formar part d'un consell d'administració d'empresa», han lamentat.

La formació ha defensat que té clar que el segle XXI és «el segle de les dones» i ha manifestat que són i continuaran sent «la punta de la llança de la defensa dels drets humans, de les conquestes socials i de la dignitat contra l'austeritat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.