Setmanari d'informació local - 138 anys

La plaça dels Nins de s'Arenal serà un espai de trobada entre veïnats a final de curs

8552
La Plaça dels Nins de s’Arenal serà un espai de trobada entre veïnats a final de curs.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera; la regidora de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Helena Paquier i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han visitat aquest dimarts la plaça dels Nins de s'Arenal per detallar el procés participatiu que ja s'ha començat a dur a terme per rehabilitar aquest espai de s'Arenal.

En aquest sentit, la regidora de Districte, Helena Paquier, ha explicat que aquesta idea sorgeix de la necessitat que aquest barri disposi d'un lloc on els veïnats puguin «reunir-se».

Noguera, per la seva banda, ha explicat que aquesta plaça és un «exemple molt simbòlic de l'urbanisme que volem». «Antigament, amb els governs del PP, l'urbanisme estava connectat amb els poders fàctics i nosaltres ara volem canviar aquesta situació», ha apuntat.

Noguera ha insistit que «volem una ciutat molt més volguda i això ocorr perquè l'urbanisme es connecta amb la gent de Palma».

La regidora de Benestar i Drets Socials ha indicat que des de la seva àrea tenen el «compromís que en aquesta rehabilitació estiguin integrats tots els col·lectius de la barriada, independentment del seu origen o edat» i, per això, la seva àrea presideix la Taula de Convivència.

L'Àrea d'Urbanisme i Model de Ciutat, per la seva banda, ha contribuït amb la seva visió de com ha de ser una ciutat amable i amb la cessió de l'arquitecte José Manuel Galietero que ja fa feina en el projecte.

Projecte acabat a final de curs

Aquest procés, que es va iniciar la setmana passada amb una reunió amb el col·lectiu de persones majors, ha continuat aquest dimarts amb la reunió celebrada amb una vintena d'alumnes del CEIP Els Tamarells que han exposat a la regidora Paquier i a l'arquitecte quines millores volen fer en aquesta plaça.

El procés participatiu té tres fases diferenciades. La primera ha consistit en reunions explicatives amb diferents col·lectius de la població de la zona on es recullen les primeres propostes.

En la segona fase, que s'està duent a terme ara, es fan reunions a la mateixa plaça amb un arquitecte que explica 'in situ' la viabilitat de les propostes. En últim lloc, es farà una sessió, el pròxim dia 29 de març, en la qual s'exposaran les conclusions del procés i l'arquitecte mostrarà un primer projecte que s'exposarà a tots els col·lectius que han fet propostes.

A partir d'aquí, s'elaborarà el projecte definitiu que es preveu que estigui acabat el pròxim mes de juny i que estigui executat el pròxim any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.