Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern i l’IBDona organitzen un programa d’activitats per celebrar el 8 de març

8518
El Govern i l’IBDona organitzen un programa d’activitats per celebrar el 8 de març

El Govern, des de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), ha organitzat un programa d'activitats i conferències per commemorar el Dia Internacional de la dona treballadora. El programa ha estat elaborat conjuntament per diferents Conselleries, amb la voluntat de lluitar contra la discriminació i mostrar el seu compromís amb la igualtat entre homes i dones, per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

Les activitats comencen
aquest dimarts 7 de març a les 19.00 hores a l'Arxiu del Regne de Mallorca, amb la inauguració de l'exposició 'Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria'. Aquesta activitat està organitzada conjuntament per la Conselleria de Presidència i el IBDona, segons informa el Govern.

El dia 8 de març, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, en el marc de l'exposició 'Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria', proposa la jornada 'Volem pa i també roses', que es realitzarà
a l'Arxiu del Regne de Mallorca entre les 16.30 hores i les 20.00 hores.

La inscripció a aquesta activitat es tramita des de la pàgina web de la Direcció general de Treball, Economia Social i Salut Laboral.



M
anifestació de dia 8 de març

El mateix dia, el moviment feminista de Mallorca convoca la manifestació del 8 de març, que començarà a les 19.30 hores
a l'encreuament entre el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Porta Pintada i arribarà fins a la plaça de la Reina.

El divendres 10 de març, entre les 8.30 hores i les 18.30 hores, l'Hospital 
Son Llàtzer acollirà la III Jornada de Salut i Gènere de les Illes Balears, organitzada conjuntament per la Conselleria de Salut i l?IBDona. Les inscripcions per participar en aquesta activitat es tramiten a la pàgina web http://salutigenere.caib.es.

Durant el mateix divendres dia 10 de març, entre les 11.00 hores i les 13.00 hores, a la sala de conferències de 
Mercapalma hi haurà una taula rodona amb el títol 'La dona camperola', amb la participació de dones paseses que explicaran les seves diferents experiències i com ha influït en aquestes experiències el fet de ser dones.

A
l?horabaixa del mateix dia, s'oferirà una xerrada organitzada per la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme amb el títol 'Dones i tecnologia: una ambiciosa minoria absoluta'. L'acte tendrà lloc a la Cambra de comerç i començarà a les 18.00 hores.

El divendres 10 de març i el dissabte 11 de març, a les 19.00 hores, a les 19.50 hores, a les 20.40 hores i a les 21.30 hores, es realitzaran visites teatralitzades al Consolat de
la Mar i a la Llotja. Es tracta d'una activitat organitzada per la Presidència del Govern. Per assistir cal reservar plaça prèviament a l'adreça electrònica consolat.caib.es.

El diumenge dia 12 de març, a les 12.00 hores, en el Consolat de Mar, s'oferirà un concert amb el títol 'Músiques: sons, ritmes i dones'. És un acte organitzat conjuntament pel Consolat, la Conselleria de Presidència i
l?IBDona.

El dimarts dia 21 de març, de les 18.30 hores a les 19.30 hores, el Centre de Cultura Sa Nostra acollirà una xerrada de 
Awatef Ketiti amb el títol 'La dona a les primaveres àrabs'. Es tracta d'un acte organitzat per la Direcció general de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació en el marc del cicle 'Altres veus, altres realitats'.

Així mateix, s'han organitzat una sèrie d'actes promocionals per difondre el Pacte social contra les violències masclistes, promogut
per ll?IBDona. S'ha publicat 'La princesa que feia llaüts', un conte per a la igualtat dirigit a escoles i biblioteques públiques amb material per treballar la igualtat; també es penjarà en el WEIB.

L'11 de març, s'aprofitarà el partit de Lliga entre el Real Mallorca i el Lugo, a les 16.00 hores, per promocionar el Pacte Social amb diferents actes i la col·laboració del club. També hi haurà actes a sa Pobla (el 9 de març),
a la UIB (el 13 de març), a Son Sardina (el 18 de març) i a Calvià (el 25 de març).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.