Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «La construcció de més habitatges no és la solució a la problemàtica d'accés a l'habitatge»

8460

El Grup Balear d'Ornitologia ha denunciat que no era necessari «destrossar» Son Bordoi, en el Molinar, per solucionar el problema d'accés a l'habitatge que «patim» a les Balears.

«La urbanització de Son Bordoi serà només el principi de la destrucció total de l'àrea rural del Molinar. Suposarà un creixement poblacional insostenible, una saturació del trànsit i accentuarà la manca de serveis ja existent en aquests moments», ha assenyalat l'entitat ecologista.

El 
GOB ha explicat que a Palma hi ha actualment més de 16.000 habitatges buits pel que ha lamentat que la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma donés el vistiplau perquè el Govern aprovi el projecte d'urbanització de Son Bordoi. Aquest projecte urbanístic preveu una promoció mixta de 750 habitatges en una gran àrea rural del Molinar i que actualment segueix amb usos agrícola-ramaders.

Amb aquesta urbanització, han
lamentat des del GOB, «es materialitzarà la destrossa de l'última àrea rural del Molinar» i es convertirà en «una destrossa error que Palma no necessita». «Consideram que el Govern d'Antich, ja en el seu moment, va errar
amb la política d'habitatge incentivant més construcció i, concretament, que el projecte de Son Bordoi és un monumental error, ara més que mai», han manifestat.

Aleshores, el 
GOB va plantejar una alternativa per impulsar la política d'habitatge basat en la rehabilitació d'habitatges buits ja existents. Aquesta mesura, ha indicat l'entitat, serviria per crear una reserva pública d'habitatges a partir de «l’estoc» d'habitatges buits, sense necessitat de construir més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.