Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 13 persones ja s'identifica amb el seu nom a la targeta sanitària

8458
Un total de 13 persones ja s’identifica amb el seu nom a la targeta sanitària.

Un total de 13 persones transsexuals de les Balears ja ha canviat el nom que figura en la seva targeta sanitària amb l'objectiu que la seva identificació sanitària estigui d'acord amb la seva identitat de gènere.

Així ha informat aquest divendres el 
IbSalut, que va engegar un circuit per reconèixer a les persones transsexuals el dret a usar el nom sentit en els seus documents identificatius i en els registres dels quals depenen. Aquesta iniciativa afecta a la targeta sanitària (o al document d'assistència sanitària equivalent) i als registres clínics.

D'aquesta manera, qualsevol persona pot acudir al seu centre de salut o als Serveis Centrals del Servei de Salut per sol·licitar el canvi de nom en la targeta sanitària. Una vegada finalitzat aquest tràmit, en un termini de tres a set dies l'usuari rebrà un avís perquè passi a recollir la nova targeta. En els casos dels menors d'edat, és necessària falta l'autorització del pare, de la mare o del tutor legal.

Aquesta iniciativa, assegura el 
IbSalut, representa «un pas més del Govern en l'aposta ferma per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI)».

El Servei de Salut destaca la importància que, en l'àmbit de la identificació sanitària, l'administració sigui respectuosa amb aquest col·lectiu i vetlli perquè es tracti a aquestes persones en qualsevol àmbit sanitari pel nom que les representa i pel gènere pel qual s'identifiquen, tal com estableix la Llei 8/2016, de 30 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.