Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol a Pericay: «Garantim els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes, encara que a vostè no li agradi»

8384

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha subratllat que el Govern «garantirà els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes a expressar-se en català», alhora que ha insistit que el decret d'exigència de coneixement de llengua catalana que afecta el personal l'Ib-Salut «no està tancat, ni és definitiu».

Així, Armengol ha respost al portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, que ha demanat a la presidenta si pensa rectificar amb la moratòria de dos anys perquè el personal estatutari de l'Ib-Salut adquireixi el nivell de català que estableix la normativa publicada en BOIB el 23 de febrer, i que ha suposat el malestar de MÉS «que ha dit que és una línia vermella», li ha recordat.

Amb tot, Armengol ha assenyalat que el Govern ha tornat drets dels ciutadans, «també en temes de drets lingüístics», després d'una legislatura «nefasta pel que fa a la llengua pròpia d'aquesta Comunitat Autònoma», ha afirmat. Tot i això, la cap de l'Executiu ha dit que el decret en qüestió està en «tràmit d'audiència, està en procés de negociació». A més, ha explicat que li agradaria que es tengui en compte les «especials circumstàncies dels sanitaris», i que «siguin compatibles amb els drets dels usuaris que tenen a expressar-se en català».

Per la seva banda, Pericay ha indicat que ara s'estan veient les «conseqüències de l'exigència que el català sigui un requisit en tota la funció pública». Així, el portaveu de Ciudadanos a les Balears ha opinat que la moratòria és per a «no tenir problemes amb la sanitat i poder tenir la legislatura en pau», li ha replicat a la presidenta.

«Garantim els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes que tenen una llengua pròpia, encara que a vostè no li agradi», li ha dit la presidenta a Pericay.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.