Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament de les Illes Balears se solidaritza amb el procés sobiranista català

8218
Margalida Capellà, diputada de MÉS per Mallorca.

El Parlament ha aprovat la proposta de MÉS per Mallorca per donar suport al procés sobiranista català. Així s'ha aprovat la proposició no de llei (PNL) presentada pels ecosobiranistes que consistirà a instar al Govern espanyol perquè «deixi de judicialitzar» el procés d'autodeterminació del poble català.

Amb aquesta proposta, el Parlament se solidaritza amb la judicialització que duu a terme l'Estat espanyol contra el poble català. En aquesta línia, insten al Govern espanyol a obrir un «veritable» procés de diàleg de caràcter «permanent i públic» per donar una resposta a un procés que és «evident i democràtic». Així, la solidaritat del Parlament deixa la porta oberta a possibles visites des del Principat.

La diputada Margalida Capellà ha defensat la proposta tot denunciant la vulneració per part de l'Estat espanyol en matèria de separació de poders i ha recordat que aquesta judicialització és de caràcter polític. Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí ha dit que la presidenta del Parlament català ha estat jutjada per «complir la seva feina i donar resposta a la voluntat dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.