Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reclama al Congrés espanyol que declari la Mediterrània lliure de prospeccions

8068

Tots els grups parlamentaris del Parlament han presentat aquest dijous una Proposició de Llei que es portarà al Congrés dels Diputats en què reclamen la protecció de la mar Mediterrània dels danys que pugui produir l'explotació i la investigació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals.

La iniciativa, que compta amb el suport de tots els partits amb representació a la Cambra, demana l'aprovació d'una llei específica que sigui d'aplicació en aquelles sol·licituds d'explotació d'hidrocarburs o adquisicions sísmiques contemplades en dita normativa i que a l'entrada en vigor no hagin estat resoltes.

La Proposició de Llei presentada pels grups parlamentaris PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt -Ciudadanos i Gent per Formentera-, detalla que la Constitució espanyola estableix que són béns de domini públic estatal la zona marítima-terrestre, les platges, la mar territorial i els recursos naturals de la zona econòmica i la plataforma continental.

En aquesta iniciativa s'apunta que la Llei «haurà de protegir la mar Mediterrània amb jurisdicció espanyola del possible deteriorament que pugui produir al medi marítim les activitats d'explotació i investigació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals».

La diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, ha recordat que fins ara hi ha hagut «victòries parcials» gràcies a la protesta ciutadana d'agrupacions de persones que finalment s'ha constituït com agrupacions, com és el cas d'Aliança Mar Blava.

«Sabem que aquest treball és fruit de reivindicacions que vénen fent-se des de fa molts anys, sobre tot dos o tres anys, i que no han acabat de donar fruits perquè en realitat els fruits es donaran el dia que l'Estat acabi una llei que impedeixi, definitivament, el fracking, les prospeccions petrolieres i qualsevol tipus de projecte d'adquisicions sísimiques», ha explicat Tur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.