Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma renovarà el seu compromís amb l'acollida de refugiats

8036

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimecres que renovarà en el proper ple la declaració institucional a favor de l'acollida de persones refugiades i se sumarà aquest dissabte a la manifestació impulsada pel Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Així ho ha anunciat el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, qui ha recordat que el compromís era d'acollir més de 17.000 persones però que, finalment, s'ha acollit a poc més de 1.000 i ho considera una greu irresponsabilitat del Govern espanyol i la Unió Europea.

Segons ha explicat Molina, tots els grups de l'Ajuntament s'han mostrat a favor de repetir la declaració de Palma com a ciutat d'acollida i així renovar el compromís. Aquesta declaració exigirà al Govern espanyol i a la Unió Europea agilitzar de forma significativa el procés de trasllat de persones refugiades fins a l'Estat espanyol.

A més, insistirà en l'impuls d'un Pla d'Acollida i Integració a nivell estatal que inclogui la resta d'administracions, com s'està fent en altres països, ha subratllat el regidor.

MANIFESTACIÓ AQUEST DISSABTE

L'Ajuntament ha anunciat que se sumarà a la manifestació que se celebra simultàniament en altres ciutats amb el lema 'Casa nostra casa vostra'.

A Palma, la manifestació sortirà a les 18.30 hores de la Plaça Major i acabarà al Born on es llegirà el manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.