Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria de Salut invertirà 16 milions d'euros en atenció primària

8034

La Conselleria de Salut ha presentat aquest dimecres el nou Pla d'Infraestructures d'Atenció Primària que compta amb un pressupost de 15,9 milions d'euros per desenvolupar les primeres actuacions que afectaran quatre centres de salut i tres unitats bàsiques. La iniciativa cerca millorar i renovar algunes de les instal·lacions sanitàries, amb la finalitat de tenir una atenció primària més accessible i resolutiva.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la presentació del Pla, juntament amb la consellera de Salut, Patricia Gómez i el director general d'IbSalut, Juli Fuster. Armengol ha destacat que dues de les actuacions més rellevants són la construcció del nou Centre de Salut Bons Aires de Mallorca (amb un pressupost de 9,7 milions) i el de Can Misses, d'Eivissa (amb 4,5 milions).

Volem millorar l'atenció sanitària per als ciutadans de les Illes i per això és necessari millorar les infraestructures. El Govern té molt clar que invertir en sanitat no és una despesa, sinó una inversió, ha afirmat Armengol.

Així, està previst que les obres comencen de manera imminent i afectaran els centres de salut de Santa Ponça (Calvià), Bons Aires (Palma), Can Misses i Es Viver (Eivissa) i les unitats bàsiques de salut de Cala Rajada (Capdepera), Petra (Vilafranca) i Cala Millor (Son Servera).

A més, han anunciat que a mesura que les ajuntaments vagin fent les cessions es desenvoluparan els projectes prevists per als centres de salut de Nuredduna (Artà), Pollença, Trencadors (s'Arenal de Llucmajor), Dalt Sant Joan (Maó), i Es Banyer (Alaior) i les unitats bàsiques de Bunyola, Calonge (Santanyí), Sant Llorenç des Cardassar (Son Servera), Consell, Montuïri, Sant Joan i Santa Margalida.

Finalment, els projectes que afectaran els centres de salut Migjorn (Llucmajor), Sa Torre (Manacor i Son Ferriol (Palma) i la unitat bàsica de Selva es troben encara pendents de definir l'espai o el permís dels consistoris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.