Setmanari d'informació local - 138 anys

Presentació del document 'Sobre el sindicalisme a les Illes Balears'

8028

El grup de sindicalisme de les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder ha redactat aquest document per «incitar i animar a organitzar un debat col·lectiu, plural i estructurat, sobre el paper actual del sindicalisme a les nostres Illes i les seves perspectives de futur. Un debat que no pot esser tan sols de sindicalistes, sinó que implica a tota la gent del món de l’esquerra».

Amb l'objectiu de començar una reflexió sobre el sindicalisme a les Illes Balears es presenta aquest document amb dades sobre les darreres eleccions sindicals a les Balears (l'any 2015), assalariats afectats pels Convenis Col·lectius i presència institucional dels sindicats. Seguidament apareixen uns problemes a analitzar que poden servir com a inici del debat: com afecten els canvis del model productiu i les lleis laborals sobre les pràctiques habituals dels sindicats? Com es crea la consciència de classe en l'actual model productiu? I, finalment, algunes idees i propostes per a la reflexió.

En definitiva, un recull de dades empíriques, fets i propostes per a començar un debat del present del sindicalisme a les Illes Balears amb projecció de futur.

L'acte serà aquest dijous, 16 de febrer, a les 19 hores a l’Arxiu del Regne de Mallorca, Palma. Hi intervendran Miquel Rosselló i Josep Valero sobre el contingut i sentit del document i presentarà l’acte el conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela.

Consulta el document en aquest enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.