Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA presenta les candidatures als premis Protecció del Patrimoni i Destrucció del Patrimoni

7896

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha presentat les candidatures al Premi de Protecció del Patrimoni i al Premi de Destrucció del Patrimoni de 2016.

Des de l'Associació han informat que les votacions per triar la candidatura guanyadora entre les tres possibilitats de cada un dels dos premis es farà en el transcurs del sopar anual que han organitzat per al dimecres 15 de febrer, a les 21 hores, a l'Hotel Portitxol. Per apuntar-se al sopar cal telefonar al 971 71 95 31 / 651 425 987.

CANDIDATURES PREMI PROTECCIÓ DEL PATRIMONI 2016

- ANY MOYÀ / BINISSALEM 2016. Personalitzam la candidatura sobre la que ha estat la Comissària de la celebració: Maria Coll i Borràs, Llicenciada en HIstòria de l'Art.

Una trentena d'actes excel.lents han possat en valor totes les vessants de l'escriptor i poeta donant a conèixer la seva emprenta arreu de l'illa.

- ARQUIDIAL. Programa de ràdio conduït per Ferràn Pereyra i Joan Pereyra. L'espai difón el coneixement de l'arquitectura, els seus valors i aconsegueix acostar-la i explicar-la a la ciutadania. La posada en valor del Patrimoni és un dels seus objectius.

- GRUP D'ESTUDIS DE LES FORTIFICACIONS BALEARS (GEFB) per una llarga trajectòria d'estudi i conservació del Patrimoni de defensa. És un any especialment indicat per el pla de rehabilitació de les torres de defensa que s'ha aprovat i ells venen reivindicant des de fa anys.

CANDIDATURES PREMI DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI 2016

- DESTRUCCIÓ CASA DE FALLA A GÈNOVA. Responsable l'Ajuntament de Palma. El fet que el compositor més important del territori espanyol hagués viscut molts de mesos a aquesta casa senzilla de pedra d'una tipologia ben atractiva de finals de S.XIX no va commoure als responsables d'urbanisme. Una empremta històrica i cultural de primera magnitud va ser destruïda. ARCA va propasar alternatives que no es varen escoltar.

- CABLEJAT A LES FAÇANES DE TOTA MALLORCA. CADA VEGADA MÉS ABUNDANT. El perjudici estètic del cablejat a les façanes és evident. Les empreses de serveis cada vegada posen més i més cables a totes les façanes. Les administracions no fan gairebé res per a evitar-ho.

- L'INCIVISME DELS GRAFITERS - FIRMADORS (deixant clar que no parlam dels grafiters-artistes) que no tenen mirament i destroçen estèticament les parets de qualsevol espai privat o públic. Especialment indignant les pintades sobre els marès i la pedra o les persianes. Una destrucció paisatgística i una vergonya que mereixeria ser perseguida i previnguda amb molta més intensitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.