Setmanari d'informació local - 138 anys

Especial prudència als excursionistes aquests dies de condicions meteorològiques extremes

7838
Especial prudència als excursionistes aquests dies de condicions meteorològiques extremes.

El Grup de Rescat de Muntanya ha duit a terme diversos rescats aquests darrers dies a la Serra de Tramuntana, de persones que havien petit accidents greus.

Un d'aquests rescats va tenir lloc el passat dia 28 de gener, quan un home de 47 anys, que es trobava realitzant el descens del Torrent de Pareis, passada la zona de S'Entrefoc, va sofrir una caiguda en un dels salts.

La víctima, que es trobava conscient, molt desorientada i atordida i en estat molt greu, va ser immobilitzada i introduïda en la llitera de rescat, sent elevada fins a l'helicòpter mitjançant un cicle de grua i, posteriorment, evacuada fins a l'hospital Son Espases.

Un altre rescat al torrent de Coanegra

D'altra banda, el dissabte dia 4 del present mes, es va rebre alerta en la qual s'informava de l'accident d'un barranquista de 30 anys, a l'interior del torrent de Coanegra.

La víctima havia sofert una caiguda que li va provocar un greu traumatisme cervical. Una vegada localitzat el ferit, els especialistes van procedir a realitzar uns primers auxilis i immobilització per a la seva evacuació en llitera, i fou rescatat amb helicòpter i traslladat a Son Espases.

Consells

Per tot, s'aconsella als excursionistes que tenguin especial prudència aquests dies de condicions meteorològiques extremes, sobretot a l'hora de recórrer els torrents de Mallorca, atès que qualsevol accident que produeixi a l'interior dels mateixos multiplica els efectes negatius tant en la pròpia integritat de l'accidentat com en la complexitat de l'extracció per part del personal que forma els grups de rescat.

En aquests dos últims casos es tracta de persones amb àmplia experiència en aquest esport, la qual cosa ens demostra l'elevat risc que suposa la pràctica d'aquest tipus d'activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.