Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament continua sense presidència i sorgeixen dubtes sobre la governabilitat del Pacte

7776
Europa Press

Aquest dimarts, a les 10.00 hores, se celebrarà la segona sessió del Ple del Parlament de 2017 sense contemplar en l'ordre del dia l'elecció d'un nou president després del cessament de Xelo Huertas.

De moment, els grups parlamentaris no han arribat a un acord sobre a qui presentar per ocupar el càrrec. No obstant això, Podem continua defensant el seu candidat Baltasar Picornell.

Durant aquestos darrers dies, Podem s'ha encarregat de recordar als partits MÉS i PSIB que els 'Acords pel canvi' determinen que serà Podem qui ostentarà la presidència del Parlament. I, tant MÉS com PSIB han sol·licitat a Podem que proposi més noms per poder triar el «candidat idoni».

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de fer una valoració sobre el fet que encara no s'hagi cobert el càrrec, a petició del portaveu de El Pi. A més, Armengol haurà de respondre al portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, sobre el futur que creu que tenen els acords de governabilitat després de la crisi institucional dels darrers mesos.

La presidenta del Govern també haurà de donar explicacions sobre com solucionaran les reivindicacions dels treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca que han causat la vaga, formulada pel líder de Podem Alberto Jarabo.

A més, la portaveu del PP, Margalida Prohens, demanarà a Armengol la seva valoració sobre el rebuig social i polític que ha generat l'avantprojecte de llei que regula el lloguer turístic.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.