Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Cort s’adhereix a l’estratègia de promoció de la salut del Ministeri de Sanitat

7730

El batle de Palma, Jose Hila, la regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín i la directora general de l’àrea, Maria Antònia Comas, han presentat avui l’Adhesió a l’estratègia de Promoció de la Salut del Ministeri de Sanitat.

El batle, Jose Hila, ha explicat que amb aquesta distinció Palma és la primera ciutat de Mallorca que s’incorpora a aquesta estratègia on ja hi són presents ciutats com Maó. En aquest sentit, el batle ha destacat que aquest «primer pas permetrà als professionals de la salut oferir als seus pacients les infraestructures i els mitjans municipals de Palma per fer activitats saludables».

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha dit que «per primera vegada incloem clàusules de salut a les polítiques municipals. Ho feim posant l’enfocament sanitari al centre de les polítiques i treballant de forma transversal». Martín ha detallat que amb aquesta adhesió «els professionals de la salut poden prescriure actius en salut que hi ha a la ciutat als seus pacients».

Aquesta distinció suposa integrar l’Ajuntament de Palma en una sèrie de polítiques coordinades amb els centres de Salut i els centres d’Educació.

Així, l’Ajuntament com a administració local, ja ha creat una Mesa de feina amb tècnics i polítics de diferents àrees per tal d’aglutinar els «actius en salut» que té Palma com a ciutat perquè es puguin ubicar al mapa digital del web del Ministeri.

La presència de Palma en aquest mapa, on hi figuren altres ciutats com Maó, Barcelona, Madrid o Sevilla, permet als professionals dels centres de salut poder visualitzar online i de forma fàcil quins són els elements amb els quals compta un pacient al seu barri, al seu carrer o a prop del seu lloc de feina per poder fer exercici.

Cal recordar que el passat 15 de desembre es va constituir la mesa intersectorial amb diferents àrees de l’Ajuntament per tenir un primer contacte i anar fent feina de forma coordinada per dur a terme polítiques que promouen la salut des de diferents àrees com ara Seguretat Ciutadana, Esports, Salut, Mobilitat o Urbanisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.