Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura aposta per subvencionar fires, festivals i diverses arts a l'exterior

7710
Fotografia: Silvia Acedo.

La Conselleria de Cultura a través de l'Institut de la Llengua i la Cultura (Illenc), atorgarà ajudes aquest 2017 per valor d'1,8 milions d'euros, per a produccions audiovisuals, fires i festivals i projecció exterior en diverses arts.

Així ho han anunciat aquest dijous la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el director de l'Illenc, Josep R. Cerdà.

Concretamen
t, aquesta quantitat es reparteix entre 400.000 euros per a producció de fires i festivals; 600.000 euros per a producció de l'audiovisual, i 160.000 euros per a cadascuna de les cinc línies de projecció exterior, quatre de les quals s'han presentat aquest dijous (literatura, arts visuals, música i arts escèniques).

L'objectiu de les ajudes per a projecció exterior, ha remarcat la consellera, és impulsar la circulació de les obres dels creadors balears fora del territori de les Illes Balears i ajudar-los a accedir a altres mercats professionals.

«
Som conscients que vivim en unes illes on el mar dificulta la mobilitat dels creadors, per la qual cosa és la nostra responsabilitat, com a Govern, superar els efectes de la insularitat a través d'aquestes ajudes», ha recalcat la consellera, que vol que els creadors de les Balears tenguin «les mateixes oportunitats professionals que els de la Península».

A més, ajudar als creadors a «sortir fora» també «té una tornada que enriqueix el teixit cultural».

Suport a la projecció exterior

Les línies d'ajudes per a projecció exterior en el camp de les arts visuals, el de la música i el de les arts escèniques, es divideixen en dos conceptes: mobilitat i promoció exterior.

Així, es paguen les despeses de desplaçaments i també les activitats de promoció que tenguin lloc fos del territori de les Illes.

Es destinen, en cada camp, 160.000 euros, que es repartiran segons els criteris establerts en les convocatòries de subvencions que es poden consultar al web de l'Illenc.

El termini per presentar projectes que poden ser objecte d'aquestes ajudes estarà obert fins al proper 15 d'octubre.

Ajudes per a projectes

Com a novetat, aquesta línia d'ajudes preveu, a diferència de la resta, una part destinada a l'edició de projectes editorials vinculats a la projecció exterior dels textos, com són les traduccions d'obres d'autors naturals o residents a les Illes amb distribució en l'exterior; i l'edició d'originals d'autors naturals o residents a les Illes amb projecte de projecció exterior.

En aquest cas, es cobreixen les despeses de producció, disseny, maquetació, traducció i avançament de drets d'autor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.