Setmanari d'informació local - 138 anys

Troballes importants al jaciment púnic de sa Galera

7698

Les troballes situen l’Illot de sa Galera com un dels jaciments més importants de l’època púnica del Mediterrani Occidental. Els descobriments en la petita illa, situada en la badia de Palma, confirmen una història humana de més de 4.000 anys i un gran potencial arqueològic.

«Es tracta d’un jaciment excepcional, un centre cerimonial únic», han destacat Jorge Argüello i Ramon Martín, els responsables de les excavacions.

L’equip responsable de les excavacions del jaciment de sa Galera han presentat avui les darreres troballes. També han donat a conèixer la nova senyalització que s’habilitarà al jaciment i a cas Quitxero i en la qual l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística i el Consorci de Platja de Palma hi han col·laborat.

Per al regidor de Cultura, Llorenç Carrió, «sa galera és el jaciment púnic mes important de Palma. La feina que s'està fent ha engrescat a la gent de can Pastilla i, a més, està atracant la cultura arqueològica a la resta de Palma».

La fita més destacada ha estat el descobriment dins un pou de tres metres de profunditat d’una peça ceràmica votiva única que s’ha trobat sencera i que data del segle I a.C. «Destaca el fet que s’havia col·locat i no llançat, un fet a nivell religiós destacat», han explicat. En el jaciment també s’han trobat bols, gerres, set monedes púniques encunyades a Eivissa i 10 cossos humans del segle I d.C,a més de 1.400 esquelets de corbs marins trobats dins un pou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.