Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort inclou clàusules socials i ambientals als plecs de licitació de les platges

7672
Cort inclou clàusules socials i ambientals als plecs que regeixen la licitació de les platges.

La junta de govern de l'Ajuntament ha aprovat l'expedient de contractació per licitar l'ocupació i explotació de les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància per un import total de 75.933,75 euros, introduint clàusules socials i mediambientals com a novetat.

Així ho ha anunciat la tinenta de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i portaveu de l'Ajuntament, Neus Truyol, que ha explicat que en l'àmbit de les clàusules socials el contracte vetlla perquè es garanteixen criteris d'accessibilitat universal, igualtat de drets laborals, afavorir la contractació de persones amb discapacitat, que es garanteixi la igualtat entre dones i homes, que no s'usi llenguatge sexista i que s'afavoreixi la contractació de persones amb dificultat d'accés al mercat laboral, entre altres.

Truyol ha destacat que els nous plecs «garanteixen un servei de qualitat i al mateix temps un respecte social, lingüístic i mediambiental».

A l'apartat de novetats de caràcter ambiental, els plecs estipulen que es vetlli per l'estalvi d'aigua i electricitat; que es compleixi la nova ordenança de neteja, desaprofitaments i residus sòlids urbans municipals (dotar, per tant les platges de papereres que permetin la recollida selectiva de residus) i vetllar per garantir la prohibició d'entrar vidre a les platges.

Aquesta licitació per procediment obert es realitza per un termini d'un any prorrogable, any a any fins a un màxim set anys.

Els canons a l'alça per les diferents platges, calculat segons el 30% del rendiment econòmic de l'explotació, suposen un total de 75.973,75 euros: Cala Major, 29.765 euros; Ca
n Pere Antoni, 10.018 euros; Ciutat Jardí, 23.684 euros; i Cala Estància, 12.505 euros.

A més del cànon, els concessionaris hauran de fer front a les despeses de neteja, recollida selectiva dels residus, retirada de la posidònia, col·locació i manteniment de passarel·les, casetes, papereres, dutxes, rètols, manutenció del personal del servei municipal de salvament, tractament de residus, aigua i llum.

La neteja de la platja s'haurà de realitzar amb especial atenció a les restes acumulades de posidònia, que haurà de ser retirada seguint les recomanacions que es detallen en un annex.

També s'especifiquen tot un seguit de criteris ambientals que s'han de seguir a l'hora de fer el manteniment dels equipaments de les platges, com l'obligatorietat que la fusta de les casetes, cartelleria i passarel·les sigui certificada de gestió forestal sostenible, les bombetes siguin de tipus LED o que els aparells de climatització de les casetes i els electrodomèstics siguin de classe energètica A+++.

A partir d'ara se sotmetran a informació pública els plecs aprovats aquest dimecres mitjançant un anunci en el 
BOIB per un termini de deu dies naturals, i després, es remetran els plecs a la Secció de Contractació per a la seva licitació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.