Setmanari d'informació local - 138 anys

Xifres òptimes per a la comercialització de l'Oli de Mallorca

7606
La comercialització de la Denominació d'Origen d’Oli de Mallorca es va incrementar un 28,50 per cent.

La comercialització de la Denominació d'Origen d’Oli de Mallorca es va incrementar un 28,50 per cent durant el passat 2016, un dels augments més elevats dels darrers 12 anys.

En aquest sentit, l'any 2016 es varen comercialitzar 278.548 litres d'oli d'oliva verge extra amb denominació d'origen, segons ha indicat el Govern.

Durant l'acte de presentació de l'oli novell de la DO, el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assegurat que «la qualitat i la diferenciació són claus per poder exportar».

Vidal ha donat «l’enhorabona» al sector per haver sabut transformar-se i «posar-se novament en valor, amb un producte de gran qualitat i cada vegada més demandat».

El conseller ha destacat que la comercialització és una peça «clau» i que l'oli «ha trencat les fronteres i ha obtingut una posició molt forta Europa».

Dels 66.771 litres que es van comercialitzar fora de les Balears, un 11 per cent es va vendre a països europeus, especialment a Alemanya i Bèlgica.

«De vegades se'ns ha reconegut més a l'exterior la qualitat dels nostres productes. No obstant això, el consum intern ha pujat i també ens permet estar en òptimes condicions per exportar», ha assenyalat Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.