Setmanari d'informació local - 138 anys

L’aqüífer de s’Estremera ha augmentat 13 metres aquests darrers mesos

7540
El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, que ha visitat les estacions de bombeig de sa Costera (que permeten bombar aigua a Sóller, el Port de Sóller i Fornalutx i infiltrar aigua a l'aqüífer de s'Estremera), ha assenyalat que encara que els temporals de desembre i gener «han suposat greus problemes, també té aspectes positius com que s'Estremera hagi pujat tretze metres».

Amb motiu de la seva visita, Vidal que ha recordat que amb els temporals ha plogut el 60% de l'aigua de tot un any, ha explicat que això equival a «una reserva aproximada de 2,6 hm3, el doble de la capacitat de producció de la dessaladora de Formentera durant un any».

Segons ha dit, és una «pujada significativa», ja que des de l'hivern del 2014 «no es registraven aquestes dades», que es notaran més en les dues pròximes setmanes, ja que «cada dia s'infiltren 90.00 metres3 cúbics d'aigua a s'Estremera, un gran aqüífer que funciona com un dipòsit d'aigua per a l'estiu».

En aquest sentit, ha reiterat el seu compromís per «fer polítiques favorables a l'aigua» amb l'objectiu de fer front tant a la sequera com a les inundacions, ja que, ha recordat, «l'aigua és un ben escàs».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.