Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i Consell aposten per la lluita contra el canvi climàtic des dels municipis

7490
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font, han signat un conveni per impulsar mesures contra el canvi climàtic en els municipis de Mallorca.

L'objectiu és reduir les emissions de 
CO2 com a mínim un 20 per cent per al 2020 i està recollit en la iniciativa coneguda com a Pacte de batles, impulsada des de la Comissió Europea el 2008.

Recentment ha ampliat aquest objectiu a un 40 per cent per a l'any 2030, a més d'incloure obligacions en matèria d'adaptació pel canvi climàtic, com a sequeres, augment de les temperatures o pluges més extremes.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte d
e batles es comprometen a aprovar un Paesc (Pla d'acció d'energia sostenible i clima), que els permeti reduir les emissions de CO2 i adaptar-se a l'efecte del canvi climàtic.

A més, han d'enviar informes de manera regular sobre el compliment dels plans.

Una de les primeres tasques que es duran a terme consisteix
en avaluar la situació actual del Pacte de batles a Mallorca: en concret, conèixer quins municipis han optat per adherir-se i en quin estat es troba cadascun.

També es treballarà en la promoció de l'adhesió al Pacte d
e batles dels municipis encara no adherits.

D'altra banda, el primer semestre de cada any es consensuarà entre les parts un pla anual d'actuacions per a l'any següent.

Les actuacions podran incloure, entre altres, línies d'ajuda econòmica als municipis per redactar els plans o posar-los en pràctica.

Entre les iniciatives que ja ha du
it a terme el Govern per recolzar l'actuació en matèria d'energia sostenible en els municipis s'inclouen: línies d'ajudes per a instal·lacions d'energia solar per autoconsum per als ajuntaments; ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; convenis de col·laboració amb el Consell de i els ajuntaments en matèria de mobilitat elèctrica; i sessions d'informació i divulgació en els municipis sobre les possibilitats de contractar energia renovable.

Així mateix, el Consell ja ha engegat línies d'ajudes perquè els ajuntaments puguin adquirir vehicles elèctrics o prendre mesures d'eficiència energètica.

En l'acte també han estat presents el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan 
Groizard, i el director general de Qualitat Ambiental, Educació Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, que també participa en la coordinació d'aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.