Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Derogar la Llei Montoro, la llei que serveix per tenir personal insuficient»

7334
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha explicat aquest dimarts que el departament d'Urbanisme ja ha informat les llicències d'obra sol·licitades fins al mes d'agost del 2016. També s'han revisat i informat totes les comunicacions prèvies (antigues obres menors) presentades fins ara. Posteriorment al mes d'agost del 2016 queden pendents per contestar al voltant de 260 sol·licituds d'obra major.

Noguera ha defensat «que es fa una feina intensa per a millorar la situació». El departament aplicarà un pla de xoc 200 hores extres per a recuperar la normalitat abans del mes d'abril. La regidoria ja va reforçar l'any passat el departament amb la incorporació de 4 nous tècnics per a poder donar resposta a l'increment de sol·licituds de llicències d'obra i comunicacions prèvies experimentat des de l'any 2011 i que ha estat d'un 45%, passant de les 3.898 sol·licituds fins a les 7.077 del 2016. També es crearà una unitat de llicències integrades perquè els tècnics d'obres i d'activitats facin feina conjuntament.

El departament d'Urbanisme ha informat al 93% de les sol·licituds de llicències d'obra i comunicacions prèvies presentades l'any passat.

En aquest sentit, Noguera ha lamentat el desmantellament del departament durant la legislatura passada i ha reclamat la derogació de la Llei Montoro «que és clau per tenir personal insuficient». Noguera també ha afirmat que «si no tenim personal necessari, afrontar els reptes de la ciutat es fa més difícil». El regidor ha fet una crida a la resta d'ajuntaments de les illes una posició comuna per reclamar la derogació de la llei.

Noguera també ha afegit que els canvis legislatius dels darrers anys amb la Llei d'Activitats, la LOUS o la Llei Turística han incrementat la complexitat legislativa a l'hora de poder donar resposta a les llicències, el que ha repercutit en el temps de resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.