Setmanari d'informació local - 138 anys

Sant Francesc acull un concert per retre homenatge a Jaume Roig

7238

La basílica de Sant Francesc acollirà aquest divendres a les 20.00 hores el concert gratuït en homenatge a Jaume Roig (1896-1992) en el 25è aniversari de la seva mort. L’actuació s’inclou dins del programa de festes de Sant Sebastià de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística i compta amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

Hi participen la Banda Municipal de Palma, que protagonitza la segona part del concert, i els organistes Bartomeu Veny i Arnau Reynés; la Coral Universitat de les Illes Balears; Josep Sbert a la guitarra clàssica i la soprano Maria Paz Juan com a solista. Joan Roig, el net del músic, pianista i pedagog, interpretarà un concert per a piano de Grieg transcrit per a banda.

Jaume Roig va ser un gran concertista (solista amb la Simfònica) i va fer una gran tasca dins el món de la música de cambra, on va crear diverses agrupacions cèlebres a l'època. Va ser un extraordinari acompanyant al piano de cantants, va fundar el Conservatori (del qual en va ser director, secretari i professor fins a la jubilació), va exercir una gran tasca pedagògica en el món del piano, va col·laborar activament en la creació de la Banda Municipal de Palma i altres institucions musicals com el Conservatori d'Eivissa, va actuar a nombrosos concerts a les millors sales de Mallorca, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.