Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort actua per «salvar un pulmó verd» de Palma

7194
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i el gerent d'Urbanisme, Joan Riera

El Consell de Gerència d'Urbanisme ha aprovat, i ha elevat a Junta de Govern, la modificació del PERI del Terreno, a l'àmbit dels jardins de Natzaret, i la modificació del PGOU a l'àmbit del turó i bosc de Can Tàpera. L'Ajuntament de Palma ha desclassificat així uns 34.000 metres quadrats de la zona de Can Tàpera en els quals hi havia previst impulsar una nova urbanització per part de la promotora Drac.

Així ho han anunciat el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, que han assenyalat que la decisió ha estat adoptada sobre la base del que es disposa en diversos informes jurídics.

Es tracta, segons Noguera, d'un espai «molt important» per a la ciutat en el qual estava prevista una edificació de gran grandària, les obres de la qual encara no havien estat impulsades.

En concret, Can Tàpera compta amb 188.701 metres quadrats que complementen el bosc de Bellver. A partir d'ara, l'edificabilitat únicament podrà créixer fins als 12.000 metres.

Durant la seva intervenció, Noguera ha manifestat que amb «avui és un dia important per a la preservació de dos espais singulars de la ciutat» i ha defensat que aquestes decisions suposen «salvar el turó i bosc de Can Tàpera, continuació del bosc de Bellver i un important pulmó verd de la ciutat, i no desfigurar els jardins de Natzaret».

El Consistori també ha acordat rebaixar l'edificabilitat dels jardins de Natzaret, on estava previst que es construïssin dos blocs de cases que seran substituïts per altres dos edificis de menor altura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.