Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de la Joventut torna quatre anys després, sense les Noves Generacions del PP

6718
Armengol es va comprometre en el seu moment a impulsar les polítiques de joventut. El retorn del CJIB forma part dels 'Acords pel canvi'. | CJIB

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) es torna a constituir quatre anys després que el PP el suprimís. Per ara, la seu serà al Palma Arena.  

Aquest dissabte dia 17 (10.30 h) es farà un acte obert previ a l'assemblea constituent. Serà al Centre Flassaders, ja que la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, no va autoritzar que es fes a la cambra autonòmica perquè era «molt car» fer-lo en dissabte, segons han informat fonts de la conselleria de Transparència, Cultura i Esports.

El CJIB va ser un dels primers òrgans públics que el Govern Bauzá va tancar. Ho va fer en el marc de les retallades del 2012, al mateix temps que suprimí el Consell Econòmic i Social (CES).  

Les NNGG no hi entraran  

Després de valorar-ho, les joventuts del PP, Noves Generacions (NNGG), han decidit, finalment, no entrar en el nou CJIB, malgrat que hi varen tenir representació durant els 27 anys de l’anterior etapa. Fa més d'un any, les NNGG varen dir en un comunicat que el Consell de la Joventut no podia convertir-se en un «organisme ineficaç, opac i poc representatiu, com el va ser en la seva anterior etapa».

Sí que en formaran part, però, entitats d'àmbits i ideologies ben diferents com el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, els Joves de Mallorca per la Llengua, la Organización Juvenil Española (OJE), les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, el Centre d’Estudis de l'Esplai, Ben Amics o les Germanes de la Caritat.  

Cal recordar que l'actual Govern es va comprometre a reactivar el CJIB abans de final d'any, en una reunió que varen mantenir el vicepresident, Biel Barceló; la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director d'IBJove, Joan Ferrà, amb el president de la plataforma per a la recuperació del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Àlex Segura.  

Què fa el CJIB?  

El nou Consell de la Joventut és un òrgan col·legiat de representació i de consulta en el desenvolupament de les polítiques en matèria de joventut, amb autonomia i independència.  Entre les seves funcions es troben: representar la joventut, establir relacions de cooperació i col·laboració amb altres òrgans de participació juvenils autonòmics i locals, facilitar la comunicació amb els organismes equivalents de les comunitats autònomes, promoure la relació i l'intercanvi entre les organitzacions juvenils, i emetre informes que afectin la joventut i que li demani el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.