Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol i Puigdemont confirmen la «sintonia» per fer feina conjuntament

6696
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, han confirmat la seva «sintonia» per tirar endavant la demanda d'un millor finançament per potenciar la llengua i cultura catalanes i pel que fa al Corredor Mediterrani.

Així ho han expressat durant la reunió celebrada aquest dijous en el Palau de la Generalitat, on s'han reunit durant una hora i mitja per abordar una estratègia conjunta i donar continuïtat a la trobada del passat 20 de maig a Palma, que va servir per signar un conveni de col·laboració per a la reincorporació de les Balears a l'Institut Ramon Llull (IRL).

Tenint en compte que es tracta de territoris que pateixen el sistema de finançament espanyol, Puigdemont i Armengol han recordat que tenen una comissió bilateral amb experts nomenats pels dos governs presidida per Guillem López Casasnovas per aprofundir en aquesta qüestió, tot i que difereixen sobre si cal acudir a la conferència de presidents autonòmics del 17 de gener.

Mentre la presidenta balear considera que cal participar en els organismes de l'Estat espanyol per defensar les posicions autonòmiques, Puigdemont ha reiterat en diverses ocasions que renuncia a acudir-hi.

Per a Armengol, les Balears estan «maltractades» financerament, i ha considerat necessari abordar amb Catalunya qüestionis com demanar la flexibilitat del dèficit, el relatiu al deute públic i plantejar un repartiment diferent dels recursos públics des de l'Estat espanyol, entre altres punts.

El president de la Generalitat ha emfatitzat que tenen marge per recórrer en aquest i altres àmbits, com el de la promoció econòmica, i que comparteixen l'estratègia en defensa del Corredor Mediterrani pel benefici que reportaria a ambdues economies i teixits productius, la qual cosa també ha ratificat Armengol.

A més, ha celebrat la recuperació de la «bona relació» entre els dos governs amb la presència, novament, de les Balears com a membre de ple dret en l'Institut Ramon Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.