Setmanari d'informació local - 138 anys

La solidaritat de Mallorca amb les dones de Kobane ja supera els 1.000 euros

6514
Sopar solidari amb les dones de Kobane.

Les darreres setmanes a Mallorca s'ha difós la campanya de solidaritat econòmica amb una cooperativa de dones de Kobane. Es tracta de la creació d'un forn cooperatiu gestionat per dones en aquesta ciutat del nord de Rojava (Kurdistan sirià).

D'una banda, es tracta d'un projecte d'apoderament de les dones en un context tradicionalment patriarcal. D'altra banda, som davant d'una iniciativa que forma part de la reconstrucció física, però també del teixit econòmic i social, d'una ciutat que va ser destruïda per l'Estat Islàmic fa dos anys.

A més, cal destacar que el que està passant al nord de Síria supera el fet de la guerra, ja que s'està desenvolupant un procés revolucionari que supera de molt el conflicte armat. Per això, és d'especial rellevància donar suport econòmic a les iniciatives que hi formen part.

En aquest sentit, des de Mallorca ja s'han recaptat 1.099 euros gràcies als actes organitzats per l'Ateneu lo Tort de Manacor, l'Ateneu de Felanitx i l'Ateneu de Pollença i a les donacions de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i d'Alternativa per Pollença.

Així mateix, les persones i grups que encara no heu pogut col·laborar amb aquesta iniciativa de recollida econòmica, teniu una altra oportunitat de participar-hi al sopar que s'ha organitzat al local de la CNT de Palma el pròxim divendres dia 9. I, si no podeu venir, també podeu fer la vostra aportació directament mitjançant la plataforma coofunding.net.

Aquest pròxim divendres, a partir de les 19:30 hores a l'Ateneu Estel Negre (C/Joan Alcover, 54) es realitzaran un seguit de projeccions seguides d'un parlament. A partir de les 21:00 hores tendrà lloc un sopar vegà solidari amb les cooperatives de dones de Kobane.

El preu del sopar solidari és de 10 euros i hi ha temps per apuntar-se fins dimecres 7 de desembre a solidaritat@riseup.net.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.